Všichni milovníci masa by měli zbystřit, protože dnes bude řeč o vepřové panence. Snad neexistuje nikdo, kdo by neměl rád tento kus masa. Jedná se o libové maso lahodné chuti a prakticky jakákoliv úprava jeho chuť ještě umocní, pokud ale chcete z tohoto válečku dostat opravdu maximum, zkuste jej vyudit.
Krok první: Naložení masa na uzení
Nevíte, jak na to, ale chuť uzené vepřové panenky vás rozhodně láka? Není se třeba ničeho obávat, jednoduše začněte tím, že maso naložíte. Naložení masa na uzení může mít mnoho podob, základ je ale vždy stejný, dostatek soli. Zbytek už záleží na tom, co máte rádi a jaké chutě vás lákají. Milujete česnek, přidejte k soli pomačkaný česnek nebo třeba kmín či bobkový list, fantazii se meze nekladou. Naložené maso ponechte v chladu minimálně 48 hodin, po té maso očistěte a je připravené k uzení.
Krok druhý: Teď už jen dobře vyudit
Nemáte udírnu a dostatek zkušeností? Ani to nemusí být překážka. Řekněte někomu, kdo udírnu má. A s nedostatkem zkušeností se ničeho obávat nemusíte, není to žádná velká věda. Panenka je libové a tenké maso, takže postačí bohatě 6 hodin uzení při teplotě kolem 70 stupňů. Nejprve tedy udírnu rozehřejte na požadovanou teplotu a až potom zavěste maso, jak vyudit vepřovou panenku už víte, tak vzhůru do toho a přejeme dobrou chuť.