Když kuchyně a obývák jedním jsou
Nezáleží na tom, zda jste kuchaři tělem i duší či patříte do skupiny těch, kteří jsou s vařečkou v ruce spíše okolí nebezpeční. Kuchyně je podobně jako obývací pokoj místem, kde se rodina nejčastěji schází a potkává. I proto je v posledních letech tolik moderní koncept, který propojuje prostor kuchyně s obývací částí což je v porovnání s původním striktním oddělením těchto místností převratná změna.
Kuchyně krásná i funkční
Nároky na design ale i funkčnost a praktičnost kuchyně narůstají spolu s počtem kuchyňských studií. Plánování nové kuchyně obvykle začíná představou o její barvě, tvaru linky a stylu. Někdo snadno podléhá aktuálním módním trendům, jiný hledí více do budoucnosti a hledá spíše nadčasový design. Následně přijde na řadu řešení funkčních prvků. Měla by poskytovat dostatek místa pro jednotlivé kuchyňské vybavení a náčiní. Pracovní deska by měla být koncipována tak, aby vedle mycího a varného centra zbylo ještě místo pro přípravu jídla a odkládání přístrojů, které jsou používané na denní bázi.
Kdo by nechtěl originál
Pokud kromě funkční a stylové kuchyně hledáte i trochu té neotřelosti a originality, vyberte si takové kuchyňské studio, které je schopné tyto vaše představy naplnit. Vzhledem k tomu, že kuchyň by neměla být pouze krásná, je důležitý i správný výběr spotřebičů, které budou kuchyňskou linku spoluutvářet. Kuchyně Brno nabízí svým klientům spotřebiče značky Miele testované na užívání po dobu 20 let.
Digestoř jako žádná jiná
Zvláštní kapitolou je potom výběr digestoře, vynálezu moderní doby, který prošel dlouhým procesem zdokonalování. Jistě si vzpomínáte na její téměř pravěkou verzi z časů panelákových kuchyní. Spousta hluku, mihotající se světýlko a hlavně – žádný tah. Od té doby ale povýšil design i funkce digestoří do úplně jiné kategorie. Už dávno není nutné nechat výpary a pachy vystoupat nahoru, ale pomocí příčného proudění je odsát přímo u sporáku, z hrnce či pánve. Revoluční německá digestoř Bora odsává výpary z vaření dolů, pod kuchyňskou desku. Odtud jsou odváděny potrubím ven nebo jsou prostřednictvím uhlíkového filtru vyčištěny a vzduch poté proudí zpět do místnosti. Přijďte si ji vyzkoušet osobně do showroomu Le Bon v Brně. Při ukázkovém vaření a smažení můžete na vlastní uši a nos otestovat její vlastnosti.